znak-HV                  primorsko-goranska upanija grb delnice grb ravna gora grb brod moravice grb skrad grb lokve grb mrkopalj grb fuine grb                                          

Članci

Isporučeno specijalno vozilo sa CCTV kamerom za pregled kanalizacijskih cjevovoda

Ispis

 

Za projekte unaprjeđenja odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u Delnicama, Fužinama i Brod Moravicama isporučeno specijalno vozilo sa CCTV kamerom za pregled kanalizacijskih cjevovoda

 Delnice, 24. ožujka 2022.

 

 

 

U sklopu projekata unaprjeđenja odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda, kao i vodoopskrbne infrastrukture u gradu Delnicama te općinama Fužine i Brod Moravice Komunalac – vodoopskrba i odvodnja Delnice organizirao je svečanu primopredaju specijalnog vozila sa CCTV kamerom za pregled kanalizacijskih cjevovoda i sustava za generiranje dimnih plinova.

Ugovor za  isporuku opreme i specijalnog vozila, uključujući obuku osoblja Komunalca – Vodoopskrba i odvodnja Delnice, vrijedan 1.206.400,00 HRK bez PDV-a, sufinanciran je iz Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, a u svibnju 2021. godine Komunalac – vodoopskrba i odvodnja Delnice kao naručitelj i Hrvatske vode kao komisionar potpisali su ga sa tvrtkom AGRA-TRGOVINA d.o.o. iz Zagreba.

Primopredaji vozila i opreme prisustvovali su iz Komunalca – Vodoopskrba i odvodnja Delnice  – direktor Boro Tomić te direktor tvrtke isporučitelja AGRA-TRGOVINA Srećko Oroz.

Primopredaja je uključivala specijalno vozilo za CCTV inspekciju kanalizacijskih cjevovoda te sustav za proizvodnju dima, a u svrhu traženja kvarova, gubitaka i ilegalnih priključaka na sustav javne fekalne odvodnje.

 

 

„Ovom isporukom zaokružujemo naše aktivnosti na sustavu vodoopskrbe i odvodnje. Komunalac dobiva specijalno vozilo za video inspekciju sustava odvodnje i kanalizacijskih cijevi. Bit ćemo tehnički opremljeni za praćenje stanja na sustavu javne odvodnje“, kazao je Boro Tomić prilikom primopredaje vozila.

Projekti unaprjeđenja vodoopskrbe u Delnicama, Fužinama i Brod Moravicama financirani su iz Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, a njihova ukupna vrijednost je 21,5 milijuna švicarskih franaka, od čega je švicarski doprinos 85%, a doprinos RH 15%. Planirani rok izvođenja radova je do kraja 2023. godine.

  
 

Švicarska Konfederacija uspostavila je 2006. godine financijski mehanizam švicarskog doprinosa procesu proširenja Europske unije koji je usmjeren na nove države članice EU i predstavlja izraz švicarske solidarnosti s Europom u preuzimanju dijela tereta vezano uz aktivnosti koje se poduzimaju u cilju smanjivanja ekonomskih i socijalnih nejednakosti na području EU.

Za Republiku Hrvatsku Švicarska je osigurala sredstva u iznosu od 45 milijuna CHF u svrhu smanjenja ekonomskih i socijalnih nejednakosti unutar proširene Europske unije.

 

 

 




Novosti

  • 1
  • 2
Preth Sljed

Donacija

Donacija

U 2015. godini Komunalac - vodoopskrba i odvodnja d.o.o. Delnice s ponosom objavljuje sudjelovanje u humanitaroj akciji Palčić Gore s novčanom donacijom od 1.500,00 kuna odnosno kupnjom 16 majici sa...

16-12-2015 Posjeta:22699

Više

Za vodoopskrbu Gorskog kotara…

Za vodoopskrbu Gorskog kotara 400 milijuna kuna

Križ potok    Prvi radovi iz ovog ciklusa uključuju izgradnju akumulacijskog jezera Križ potok u Općini Lokve. Vrijednost ovog zahtjevnog projekta je oko 120 milijuna kuna, a izgradnja bi trebala trajati 5...

27-02-2015 Posjeta:23856

Više

Brojač Posjeta

592217
Danas
Jučer
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Sveukupno
69
189
258
3794
9760
592217

Komunalac - vodoopskrba i odvodnja d.o.o. poštuje vašu privatnost. Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, poboljšanje korisničkog doživljaja i prikaz (ciljanih) sadržaja. Nastavljajući svoju posjetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće. Pravila Privatnosti